Frösön runt

Gårdagens tur lockade 17 deltagare till åkning på Storsjön. Vi steg på isen vid Frösö båthamn och skrinnade nordvästvart på Åssjön. Svart blank kärnis av varierande tjocklek. Oftast 6 - 8 cm, men partier med tunnare is fanns också. Alldeles för tunn is på ett ställe resulterade i ett plurr. Efter ombyte fortsatte vi efter stranden mot Rödösundet. Två av deltagarna hade en tid och passa och vände tillbaka. Övriga 15 fortsatte. Det blev några korta promenader förbi Rödösundet innan vi kunde åka vidare. Vi smög nära stränderna i början eftersom Flaket blåst upp och den nylagda isen ännu var för tunn. Efter fika på Frösöns västliga udde kunde vi fortsätta runt Bynnäset in genom Tjalmarsundet. Några svaga partier in mot Vallasundet som vi fick runda, sedan bättre is igen. Strax efter kl 14 steg vi iland efter fullbordat varv runt Frösön. En härlig tur om tre mil var slut.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna