SLSK-tur på Mordviken

SLSK:s senaste utflykt, 14 december 2013, gick till Mordviken i Revsundssjön som legat blank och snöfri några dagar mitt i veckan. Men har man vanligt veckojobb att sköta, handlar det om att komma ut en lördag eller söndag även om vädret då är sämre.
Tord Lundqvist har flera gånger rapporterat om den fina isen och guidade oss på turen och bjöd sedan in till gården Eriksberg.
I Revsundssjön  finns en av Sveriges största insjööar, Ammerön som kan erbjuda en rundtur på nära sju mil. Eftersom isen på södra sidan var mycket sämre, nöjde vi oss med att åka mot Ammeröns sydspets och sedan mot Bräcke. På återfärden i medvind stannade vi upp vid den mytomspunna Präststenen där en präst ilandsattes på 1100-talet för svältdöden eftersom ortssborna ville förbli okristnade. Resten av historien går att Googla om.  
En annan  "sevärdhet" var sommarstället som drabbats av stormen Ivar. Ägarna kommer inte att bli glada när de nästa gång besöker sitt sommarparadis...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna