Nu är det dags för årets plurrning!
Har du någonsin funderat på hur det skulle kännas att hamna i vattnet? Hur kallt blir det? Flyter jag med hjälp av ryggsäcken? Kommer jag åt dubbarna? Nu har du chansen att prova hur det skulle vara!
 
Lördag den 18/3 bjuder vi in våra medlemmar att delta i en organiserad plurrövning i Badhusparken i samarbete med Livräddningssällskapet.

Ta med full utrustning, d v s packad ryggsäck, isdubbar mm enligt utrustningslistan för skridskotur.

Vi samlas på isen nedanför sjöbodarna/vinterbadet kl 11.

Efter doppet finns möjlighet till bastu och omklädning vid Vinterstaden fram till kl 14.
Ta med torrt ombyte och handduk samt något varmt att dricka efter badet.

Ingen anmälan behövs.
 
Välkomna!

Visa hela nyheten »

Frösön runt

Gårdagens tur lockade 17 deltagare till åkning på Storsjön. Vi steg på isen vid Frösö båthamn och skrinnade nordvästvart på Åssjön. Svart blank kärnis av varierande tjocklek. Oftast 6 - 8 cm, men partier med tunnare is fanns också. Alldeles för tunn is på ett ställe resulterade i ett plurr. Efter ombyte fortsatte vi efter stranden mot Rödösundet. Två av deltagarna hade en tid och passa och vände tillbaka. Övriga 15 fortsatte. Det blev några korta promenader förbi Rödösundet innan vi kunde åka vidare. Vi smög nära stränderna i början eftersom Flaket blåst upp och den nylagda isen ännu var för tunn. Efter fika på Frösöns västliga udde kunde vi fortsätta runt Bynnäset in genom Tjalmarsundet. Några svaga partier in mot Vallasundet som vi fick runda, sedan bättre is igen. Strax efter kl 14 steg vi iland efter fullbordat varv runt Frösön. En härlig tur om tre mil var slut.

Visa hela nyheten »

Vi var 12 personer som deltog i klubbens tur idag söndag den 11 december. Vi startade på Baksjön och for söderut på Singsjön. Därifrån in på både Lilla och Stora Tubäcken där vi fikade vid Båthusviken.  Sedan ut på Singsjön igen där vi for in i den djupa smala viken vid Stensnoret. Dom få millimeterna snö som kommit under natten och gjort isen vit kändes knappt. De partier med överis som fanns under lördagen hade fryst ihop under natten. En härlig tur tyckte vi alla när vi steg iland i skymningen.

Visa hela nyheten »

SLSK:s iskunskapskurs del 2, på is, ägde rum den 13 november. Sjön Märlingen en bit bortom Bräcke bjöd på fin is. 4-6 cm kärnis för det mesta. Vackra frostrosor som inte dolde isen. Trevlig sjö med flera små öar och sund.

Visa hela nyheten »

Storsjöns långfärdsskridskoklubb SLSK hälsar dig varmt välkommen till årets föreningsstämma den 3:e November kl 18.00 i hörsalen på Jämtlands länsbibliotek.

Längst ned hittar ni dagordningen för årsstämman som ni kan ladda ned.

Efter årsstämman fortsätter kvällen med en kurs i iskunskap från ca 19.00-21.00. Kursen består av kvällens föreläsning samt en gemensam tur på is med praktik.

Kostnad för kursen: Medlemskap i SLSK 130 kr per person eller 200 kr per familj plus 100 kr i kursavgift. Fika ingår. Litteratur kan köpas till självkostnadspris.

Anmäl till iskunskapskursen genom att skicka ett mail med namn och e-post och mobilnr till skridskoklubben@gmail.com samt sätta in avgifterna på postgirokonto 21 52 00-7 med uppgift om vad det avser.

Välkommen!

Kallelse föreningsstämma 2016
 

Visa hela nyheten »