2017

Söndagsutflykten den 26 november 2017 gick till Sundsjön som ligger efter väg E14 strax norr om Gällö. Utflykten var dessutom den praktiska delen av iskunskapskursen.
Jan Molde, Annica Westerlund och Lars Brolén ledde oss sakkunnigt till flera farliga och mycket pedagogiska ställen. Dessutom övade vi med såväl pikar som dubbar och inte minst kastlinor. Själva skridskoåkandet blev begränsat då endast den sydligaste delen av sjön var isbelagd och snön började falla på eftermiddagen.

loading...
Läs hela inlägget »

18 november 2017
Radio och tidning har uppmärksammat det vi älskar och intervjuat några av klubbens medlemmar. Kul läsning och bra information om hur och om vad som är viktigt att tänka på. Men sprid gärna att det inte är en bra metod att tro att man är säker för att någon annan åkt där man åker.

Här kommer länken till Radio Jämtland
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6821410
och till ÖP 
http://www.op.se/jamtland/ostersund/lena-gick-igenom-isen-var-nara-att-ge-upp-jag-kande-att-jag-kommer-do-har
(du måste ha inlogg för att kunna läsa artikeln om Lena Hellgren)

Läs hela inlägget »

12 november 2017
Vi blev ett gäng på 14 stycken ledda av Lars Brolèn. Trots lite lätt snö kunde vi ge oss ut då vi visste att sjön hade mins 6 cm is efter rek-turen dagen före. Under natten hade det tjocknat på till 8-10 centimeter. Men vid inloppet där en å slingrar sig i nedre änden av sjön var det fortfarande för tunn is för att vara åkbart och utloppet är synbart öppet. Morgonen var molnig men när vi tänkte åka hem vid lunchtid bröt solen fram och det blev en tur till runt sjön.

Läs hela inlägget »

Ikväll hölls föreningens årsstämma samt teoridelen av vår iskunskapskurs. Det var ett stort intresse för kursen vilket bådar gott för säker åkning på isarna. Del två av kursen, praktisk del, kommer att genomföras 19 november om lämplig is finns. Håll utkik på Iskontakten för mer information!

 

Läs hela inlägget »

Plurrning

Nu är det dags för årets plurrning!
Har du någonsin funderat på hur det skulle kännas att hamna i vattnet? Hur kallt blir det? Flyter jag med hjälp av ryggsäcken? Kommer jag åt dubbarna? Nu har du chansen att prova hur det skulle vara!
 
Lördag den 18/3 bjuder vi in våra medlemmar att delta i en organiserad plurrövning i Badhusparken i samarbete med Livräddningssällskapet.

Ta med full utrustning, d v s packad ryggsäck, isdubbar mm enligt utrustningslistan för skridskotur.

Vi samlas på isen nedanför sjöbodarna/vinterbadet kl 11.

Efter doppet finns möjlighet till bastu och omklädning vid Vinterstaden fram till kl 14.
Ta med torrt ombyte och handduk samt något varmt att dricka efter badet.

Ingen anmälan behövs.
 
Välkomna!

Läs hela inlägget »